Är du en person som älskar efterrätter men vill inte lägga i dig massor med ohälsosamma ingredienser? Då har jag det perfekta receptet för dig! En socker-, gluten och mjölkfri chokladkaka som smakar gudomligt.
 
Min farfar kom på besök till oss igårkväll och tidigare på dagen frågade mamma ifall jag då ville göra en efterrätt. Men eftersom jag nu går på en 8 veckors behandling där jag bara får äta hälsosamma saker, så gav jag upp tanken. För hur skulle det kunna finnas något som är gott men också hälsosamt, dessutom utan socker? Ändå gav jag inte upp och googlade runt lite på recept. Då kom jag in på en blogg vid namnet Sofie Wellness (tyvärr är bloggen inte aktiv längre, men det finns massor med goda recept på hennes blogg, så kika in den!) och där hittade jag ett receptet på chokladkakan jag nu har lagat :-D
Det du behöver är:
  • 15  färska urkärnade dadlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 2dl mandelmjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver (OBS! inte vaniljsocker)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
Så gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa dadlarna och kokosflingor i en matberedare. Blanda sedan i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt.
  3. Smält kokosolja i ett vattenbad. Häll sedan i kokosoljan i smeten tillsammans med honungen och äggen.
  4. Smörj en form med kokosolja/smör och "bröa" med mandelmjöl eller kokosflingor. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i ugnen i ca 12-20 min.
  6. Toppa med glass eller nötter, båda funkar! ;-)
AND VOILA! Tack Sofie för receptet! :-)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress