Det känns som att det var hundra år sedan jag lade upp en video på youtube! Men nu har ni en och själv tycker jag den är väldigt rolig, även om den är väldigt pinsam. Jag berättar nämligen om den värsta dejten jag har varit med om! OMG! 
 
 
 
 Nu är det endast 3 partier kvar! Inläggen på dessa partier kommer upp denna vecka så ni sedan har god tid på er att scrolla igenom partierna och välja en kandidat att rösta på. Jag kommer senare göra en sammanfattning på allt, så var inte oroliga. :-) Nu går vi till dagens parti - de gröna.
 
Som vanligt om ni har någon tilläggsinformation om en kandidat som jag kanske inte har hittat, skriv då gärna en kommentar så jag får ändra det. 
 
 
 
INFO OM PARTIET:

De gröna står på miljöns sida, men de tvingas också ta ställning till politiska frågor. Partiet är väldigt liberalt, men vill också skärpa miljöskatterna vilket inte industrin inte ser så positivt på. Men ändå vill partiet främja företagsamhet, arbete och ny teknologi.

 
Anna-Maija Lyyra: Intresserad av barn- och ungdomsfrågor. Vill främja ett öppet beslutfattande och en stadsmiljö av kvalitet.
Yrke: Lektor i biologi och geografi
Erfarenhet inom politik: Stadsfullmäktigeledamot
 
Hanna Palovuori: Brinner för barnfrågor och ett öppet beslutsfattande.
Yrke: Lärare
 
Ingemo Pörn:
Yrke: Egenföretagare
 
Mervi Soini:
Yrke: Speciallärare
Erfarenhet inom politik: Medlem i miljö- och byggnadsnämnden
Förra fredagen berättade jag ju i detta inlägg att jag hade blivit intervjuad av Ann-Sofi Berger från Österbottens tidning och idag har artikeln äntligen kommit ut! Vi diskuterade framför allt om kommunalvalet som är ett stort ämne just nu både på min blogg och generellt, så om ni väl läsa hela artikeln kommer ni till den genom att klicka HÄR eller på bilden.
 
(Btw på bilden har jag på mig klänningen som jag bloggade om igår, för att komma till inlägget klicka HÄR.)