28 januari 2017

MINA STUDIEPLANER

Allmänt

Under mitt mellanår så trodde jag verkligen att jag skulle komma på vad jag ville studera. Jag hade ju ändå ett år på mig att prova olika arbeten och tänka på mina framtida studier. Men nu är det bara någon månad tills jag ska ansöka till olika skolor och jag har fortfarande ingen aning vad jag vill studera. 
Jag känner att jag inte är redo att göra ett så stort beslut i mitt liv. För det handlar ju ändå om vilket typ av arbete jag vill jobba med i framtiden. För mig känns det som ett för stort steg, så jag har helt enkelt valt att ta ett till mellanår. Haha, nä skoja bara. Jag ska nog börja studera till hösten, men jag är inte riktigt säker på vilken utbildning ännu. Det är ett stort steg och jag vill inte att jag ska ångra mitt beslut senare i livet. Därför tänker jag ansöka till utbildningar som har ett brett utbud och som man kan jobba med olika saker med. Högst på listan ligger just nu ekonomi, precis som förra året. Man kan göra så mycket när man studerar till ekonom, så det är väl det som lockar mest, att jag inte behöver välja ett fast yrke. Men jag har ju någon månad kvar att tänka på vad jag ska studera, men vad tror ni? Är ekonomi ett bra val om man inte riktigt vet vad man vill göra i framtiden? Det känns som att det är det mest logiska valet för mig. 
Men då är ju studiestaden också ett frågetecken. Jag tänkte både söka till utbildningar i Finland och Sverige, men vart? Jag skulle verkligen vara intresserad av att söka till Stockholm, men när det gäller studiestäder i Finland har jag faktiskt ingen aning. Jag tror att Vasa kommer att vara för litet för mig, jag känner ju ändå staden ut och in. Jag vill ju ändå prova på något nytt och se mera saker! 
 
Ni får gärna berätta vilken utbildning ni tycker skulle passa mig och min situation. Dessutom skulle jag gärna vilja veta vilka studiestäder ni tycker bäst om! :) 
Om det finns några ekonomer som läser min blogg får ni gärna berätta vad ni tycker om utbildningen och om ni tror att den skulle passa mig. 
 
 
Sara

Kom ti Åbo där händer de ;)

Svar: Haha, får se! ;)
Isabel Bjon

Miranda

Ett annat alternativ förutom Vasa är Åbo, där finns också ekonomiutbildningar samt ett brett utbud biämnen vid Åbo Akademi som gär att du kan skräddarsy din examen. Jag trivs otroligt bra i Åbo, tycker det är en passligt stor stad, otroligt vackert, bra utbud både på evenemang och affärer, ja jag är otroligt kär i Åbo!

Svar: Jag har nog funderat på Åbo också, har ju inte varit dit så många gånger men då jag har varit dit har jag bara blivit positivt överraskad. Dessutom har jag hört av flera att det är en jätte bra studiestad. Jag tror att det är en stad som är lätt att bli kär i, den är så charmig! ;)
Isabel Bjon

Fanny

Jag rekommenderar verkligen Åbo som studiestad. Jag älskade verkligen att bo i Åbo, det var nära till allt, bra sammanhållning mellan studenterna och professorerna, billigt och alltid något evenemang på gång någonstans i staden. Själva utbildningen vid Åbo Akademi är inte bättre än t.ex. Hanken i Helsingfors. Men inget hindrar ju dej heller från att göra kandidatexamen i Åbo och sen magister någon annanstans, kanske till och med utomlands?

Svar: Jo, det är många som faktiskt rekommenderar Åbo som studiestad. Jag har själv inte varit dit så många gånger, men då jag varit det så har jag verkligen sett charmen i staden. Jag ska verkligen tänka över om Åbo skulle vara något för mig, för har fått så mycket positiv feedback om staden. :)
Isabel Bjon

Linn

Hej! Jag studerar i Stockholm, och jag tycker det är en jättetrevlig stad att studera i! Det största problemet med staden är bara bostadsbristen, det ÄR dyrt och det ÄR svårt, men enligt mig ändå värt det. Ekonomi tycker jag låter som ett bra val, men jag kom också att tänka på att du tidigare skrivit om dina drömmar om en kartor inom sociala medier eller dylikt. Jag tror att det kunde vara givande och kul att läsa något inom det området t.ex. något inom media eller kommunikation eller kanske journalistik! Finns sååå många bra utbildningar inom det i flera städer! Hittade min utbildning på studera.nu :) Lycka till med sökandet!

Svar: Vad intressant! Bor du i kollektiv eller hyr du bostad? Det finns så många typer av utbildningar som jag tror skulle passa mig, men jag är inte säker på någon av dem. Det är verkligen ett svårt val! Men tack så mycket för tipset, det hjälpte verkligen med sökandet. :)
Isabel Bjon

Linn

Svar: Yes, jag bor i kollektiv, med tre kompisar som råkade hamna i Stockholm de också. Vi hittade lägenheten på Blocket, som verkligen kan vara till stor hjälp när man söker boende. Man kan skriva en egen annons också så kan man bli kontaktad av hyresvärdar. Det finns många bra Facebookgrupper (finns säkert för de flesta städer!) också där man kan hitta lägenhet/rum/rumskompisar eller vad man än söker. Det är lättare att hitta lägenhet när man väl bor här, och kan gå på visningar osv, så är man redo att flytta en del till en början brukar det lösa sig. :)

Svar: Okej, tack så mycket för tipset!
Isabel Bjon

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress