Vilken trevlig söndag jag har haft! Eller så inte... Jag är sjukt trött och har en huvudvärk. Jag sov verkligen inte bra inatt, jag bara vaknade hela tiden och jag vet seriöst inte vad som var fel. Jag var tvungen att ha lampan på, mina händer och fötter kändes kok heta och uppsvällda och jag vaknade upp genom svettig under natten. Ugh... 
 
Här är några bilder som jag tog igår när jag och mina föräldrar var ute och gick vid Fäboda. Jag vloggade hela dagen och promenaden och tänkte posta den idag. Men jag blev så otroligt missnöjd med den så det blir ingen. :( Men jag kommer fortfarande att lägga upp 2 videor nästa vecka, på båda kanalerna. Så glöm inte att prenumerera på mina kanaler Isabel Bjon och Me, myself & Isabel så ni inte missar någon video. :) 
 
Till något helt annat så vill jag bara tacka er alla som kommenterade och tipsade om studier och studiestäder i mitt förra inlägg (du kan läsa det här), jag uppskattar det verkligen! Tipsen kommer och har redan hjälpt mig med mitt studieval, så jag ville bara tacka er! :) Hoppas ni har en trevlig söndag!

28 januari 2017

MINA STUDIEPLANER

Allmänt

Under mitt mellanår så trodde jag verkligen att jag skulle komma på vad jag ville studera. Jag hade ju ändå ett år på mig att prova olika arbeten och tänka på mina framtida studier. Men nu är det bara någon månad tills jag ska ansöka till olika skolor och jag har fortfarande ingen aning vad jag vill studera. 
Jag känner att jag inte är redo att göra ett så stort beslut i mitt liv. För det handlar ju ändå om vilket typ av arbete jag vill jobba med i framtiden. För mig känns det som ett för stort steg, så jag har helt enkelt valt att ta ett till mellanår. Haha, nä skoja bara. Jag ska nog börja studera till hösten, men jag är inte riktigt säker på vilken utbildning ännu. Det är ett stort steg och jag vill inte att jag ska ångra mitt beslut senare i livet. Därför tänker jag ansöka till utbildningar som har ett brett utbud och som man kan jobba med olika saker med. Högst på listan ligger just nu ekonomi, precis som förra året. Man kan göra så mycket när man studerar till ekonom, så det är väl det som lockar mest, att jag inte behöver välja ett fast yrke. Men jag har ju någon månad kvar att tänka på vad jag ska studera, men vad tror ni? Är ekonomi ett bra val om man inte riktigt vet vad man vill göra i framtiden? Det känns som att det är det mest logiska valet för mig. 
Men då är ju studiestaden också ett frågetecken. Jag tänkte både söka till utbildningar i Finland och Sverige, men vart? Jag skulle verkligen vara intresserad av att söka till Stockholm, men när det gäller studiestäder i Finland har jag faktiskt ingen aning. Jag tror att Vasa kommer att vara för litet för mig, jag känner ju ändå staden ut och in. Jag vill ju ändå prova på något nytt och se mera saker! 
 
Ni får gärna berätta vilken utbildning ni tycker skulle passa mig och min situation. Dessutom skulle jag gärna vilja veta vilka studiestäder ni tycker bäst om! :) 
Om det finns några ekonomer som läser min blogg får ni gärna berätta vad ni tycker om utbildningen och om ni tror att den skulle passa mig. 
 
 
Hade så mycket energi och inspiration idag när jag vaknade upp till soluppgången. Fast än jag snoozade i över en timme så kunde jag bara tänka på vad jag skulle göra under dagen. Det viktigaste, som jag faktiskt hade skrivit upp i kalendern var att städa. Det började verkligen se ut som en svinlya i mitt rum. Ni som har sett videon där jag städar mitt rum (du kan se den här) så vet att jag är en person som inte städar så ofta. Men då jag städar, är det till perfektion. Och idag var inget undantag, är faktiskt inte ens riktigt klar ännu och jag har hållit på sedan kl. 12.00. Jag ska bara torka golvet så är jag färdig. Var till och med och köpte lite tulpaner till mitt rum så att det inte ser så tomt ut när jag plockat bort alla julgrejer. Jag ville ju också att rummet skulle kännas lite mera vårigt. Är ju så sjukt trött på vintern så det är inte sjukt... Vill bara att solen ska skina hela tiden bläh :(
Men jag ska i alla fall ta i bruk mitt nystädade rum, medan det fortfarande är städat. Jag ska nämligen hänga lite med Alexandra ikväll, det blir väl att ta ett vinglas eller något. Så sjukt länge sedan jag har träffat henne så det kommer att vara riktigt mysigt. :) Men nu ska jag torka golvet och sedan gå i badet, ha det bra! <3