22 februari 2017

VÅGA VARA FEMINIST!

Allmänt

Jag är en människa som älskar att diskutera och argumentera om saker och ting, oberoende om det är tillsammans med en väninna eller någon random person som jag träffat vid baren. Men när feminism diskuteras blir det alltid en konstig stämning, för folk förstår inte riktigt vad ordet feminism betyder.
 

Wikipedia:
"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter."

 
Varje gång jag träffar någon som säger att hen inte är feminist, så sätter jag hen i en oerhört obekväm situation och frågar strängt "Vadå, tror du inte på jämnställdhet mellan könen?", då får jag oftast ett Jo som svar tillbaka. Men många förknippar inte feminism med en strävan efter jämställdhet, utan det förknippas med extem feminism. Att vara feminist betyder inte att du måste hata män eller att du inte får raka dina ben eller andra kroppsdelar. Vi feminister jobbar för jämställdhet mellan könen och det borde inte vara något att skämmas för! 
 
Majoriteten av de som jag mött på som faktiskt vågat kalla sig feminister är män. Tänk er det?! Att inte kvinnor vågar stå upp för sig själv, men män vågar kalla sig femnister! I ett sånt fritt och utvecklat land vi har så borde det vara en självklarhet att vara feminist, speciellt kvinnor som är mest utsatt för sexism. Så ta er i kragen och våga kalla er själva för feminister! Jag bryr mig inte om ni är män, kvinnor, trans- homo- eller heterosexuella, muslimer, kristna, hinduer, håriga eller nyrakade. Vi ALLA ska jobba för jämställdhet mellan könen, för alla förtjänar det! 
 
Så stå upp för jämställdhet och sluta vara rädd för ordet feminism!
 
// En stolt feminist.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress