P.S. Glöm inte att ställa frågor till min Q&A video! Det kan du göra genom att klicka HÄR.
 

Eftersom båda mina föräldrar är finlandssvenskar, så har jag blivit uppväxt med att höra om SFP. Vad jag vet har SFP alltid varit det parti som mina föräldrar har valt kandidater att rösta ifrån. Så på det sättet har jag alltid tänkt att jag alltid ska rösta på SFP. För det gör vi finlandssvenskar, speciellt när det handlar om riksdagsvalet.
 
Men när det började närma sig kommunalvalet, hade jag ingen aning vem jag skulle rösta på. På samma gång som jag kände att jag behövde rösta på en kandidat från SFP, så kände jag att det inte var ett tillräckligt stort val. Varför inte rösta på ett parti som har bättre koll på var de står i olika frågor, än ett parti som främst vill främja finlandssvenskheten. Jag började tänka om det finns någon orättvisa bland de svenskspråkiga i Jakobstad och jag kom till den slutsatsen att jag inte skulle rösta på en kandidat som stod för SFP.
 
Men jag hittade ingen person i de andra partierna heller, ingen klickade med mig. De kanske hade samma åsikter som jag hade, men det kändes inte rätt. Men när jag gick igenom Svenska folkpartiets kandidater så hittade jag en kandidat, en som jag tyckte var intressant och som hade spenderat mycket tid på kampanjerna. Jag tyckte personen verkade genuin och trovärdig. Personen hade inga tidigare erfarenheter inom politik och är inte ens född i Finland, men jag kände bara att han var värd min röst. Kandidaten som jag talar om är alltså Trey Howard, som också kom in i stadsfullmäktige. Grattis! 
 
Det enda logiska motiveringen till varför jag röstade på Trey var, som jag sade till mina kollegor "Om en utlänning tror på att Jakobstad kan utvecklas, då är han värd att rösta på!". Jag känner att Jakobstad ibland behöver en utomståendes perspektiv på staden, för det är ju trots allt de som blev lockade till staden för det första. De vet hur dragningskraften till staden kan förbättras. 
 
Jag själv är väldigt nöjd med de mandater partierna fick, thank god liksom att ingen sannfinländare kom in. Vet ni hur svårt det var för mig att skriva ett inlägg om partiet ens?! Förhoppningsvis kommer de som blev invalda i stadsfullmäktige göra ett bra jobb de år framöver, jag tror verkligen på det! Grattis till dig Trey som kom in och såklart till andra alla också! :-)
Bild: Lånad från Trey Howards facebook sida, HÄR.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress