En vecka var väl nog lite att ta i, jag menar från att ha hela livet ätit kött till att inte alls äta kött eller animaliska produkter på en vecka var jävligt svårt och jag klarade det inte heller. Hela 3 dagar var jag vegan och det var inte lätt. Jag hade inga problem att lämna köttet bakom mig, utan problemet var att hitta mat som var veganskt. ALLTING innehåller mjölkprodukter, till och med i endast saltade chips, där står det i paketets innehållsförteckningen "kan innehålla mjölkprodukter", hur sjukt är inte det?! Och det var väl mest det som jag saknade också, alla valmöjligheter, alla lätta måltider. För att vara kreativ och komma på måltider som var veganska var inte lätt kan jag säga och då jag väl lagade mat så åt jag halva portionen och blev nästan äcklad av alla grönsaker. Det var något jag saknade på talriken, köttet. Ingen skillnad ifall det skulle vara en köttbulle eller en nötköttsbiff, jag saknade något på min tallrik. 
Jag tror nog inte jag någon gång kommer att bli vegan och jag tror inte att jag kommer att prova på det igen heller. Jag tycker om kött, det är gott, det behövs ingen annan förklarning på det. Men andra mjölk- och soyaprodukter kommer jag att försöka hålla mig borta från. Jag lärde mig som vegan att jag absolut inte tål soya, så det ska jag definitivt aldrig dricka/äta det igen. Men till alla era veganer där ute, ni har en ordentlig självkontroll och är jävligt tuffa!
 
Börjar sakna mitt kära, långa hår nu :'-(
Amanda

Tufft jobbat ändå! Kul att du vågade pröva på. Men jag som vegan äter nog produkter som det står på att de "Kan innehålla mjölkprodukter" ect, eftersom det oftast bara betyder att produkten är tillverkad i samma fabrik som produkter med mjölk i, och chansen att det finns mjölk i t.ex saltade chips är ca. 1 på 10 000. Just som du sa så skulle man annars nästan inte kunna äta något alls, haha!

Svar: Vad roligt att du tyckte så! :) Ahaa okej, då vet jag det till nästa gång, om jag provar att vara vegan en gång till det vill säga hah :D
Isabel Bjon

Anonym

Att det står att någonting kan innehålla spår av t.ex. då mjölk,är bara en juridisk försäkring :) det handlar om att produkter med mjölk i produceras i samma fabrik som produkten man håller i. Ifall nån är typ suuperallergisk och reagerar på en liten mängd som fastnat på någon vispel, slipper företagen bli stämda och allergiken får en varning :)

Svar: Ahaa okej, tack för tipset! :D
Isabel Bjon

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress