Hejsan! Det är en sak jag inte har berättat åt er här på bloggen. Det är nämligen att jag ska åka till Frankrike om några dagar! För de som inte vet, så brukar en del av vårat släkt (mest från mammas sida) hyra ett hus i södra Europa, oftast en vecka och i år är det inget undantag. De senaste åren har jag faktiskt inte varit med på resorna av olika orsaker och detta kommer att bli min första solsemester på 3 år!!! Jag älskar ju att resa, så för mig känns det som en evighet... Men jag har ju förstås varit på andra resor, som förra året när jag var till Tyskland och Polen, men en solsemester är som något helt annat än en skolresa. Det kommer att vara så roligt! Jag och morfar är de enda som kommer att ta flyget ner och tillbaka och jag ska inte ljuga, jag är lite nervös. Ju äldre jag blir, ju mera nervös blir jag för att flyga. Men det kommer troligtvis gå bra! Resten av gänget kör ner med bil. Jonathan och hans kompis for redan före helgen och mamma och pappa började köra ner igår. Och sedan så kommer alla att mötas vid huset på lördag. Huset finns i Bandol, som är en jättevacker stad som ni senare kommer att få se. Tyvärr så kommer jag att ta en bloggpaus under veckan jag är i Frankrike och veckan efter, då jag ska bo en vecka hos morfar i Närpes. Men jag tänkte att jag skulle bjuda er på en vlogg vecka från resan när jag kommer hem, så får ni se exakt vad jag har hållit på med! Jag vill faktiskt vara mera aktiv på youtube, så vad är nu inte bättre än att ha en vlogg vecka då? En ny vlogg varje dag. Själv så tycker jag att det är otroligt intressant och underhållande att kolla på vloggar och jag tycker själv om att göra dom, så jag tänkte varför inte? Kommentera gärna om ni vill att jag ska ha en vlogg vecka, så vet jag det! :) Ha det bra!
 
 
För en månad sedan, när jag publicerade min Q&A video så fick jag en kommentar av en bloggläsare som löd så här: "Skulle vara roligt att höra mer om ditt musikintresse, hur du lärt dig, hur länge du hållit på med respektive instument och var du gillar att spela". Och såklart kan jag göra det! Jag berättar faktiskt inte så mycket om mitt musikintresse här på bloggen, jag vet heller inte varför. Musik är ju en stor del av mitt liv, men intresset kommer och går, men om ni tycker om att läsa om det kan jag gärna berätta mera! Men nu tänker jag svara på frågan.
 
Jag har alltid haft ett intresse för musik. Alltid när jag var liten och besökte mormor/morfar/farmor så satte jag mig ned vid pianot och började spela (även om jag inte kunde något överhuvudtaget, men jag försökte!), jag började dock inte spela något särskilt insrument förrän på 1:an, då jag blev avundsjuk när en klasskompis gick på pianolektioner. Vilket gjorde så att jag började spela piano. Men piano var inget instrument för mig, jag klarade inte av teorin och förstod mig inte alls hur man skulle spela instrumentet, så jag slutade inom kort tid. 
 
När vi sedan på musiklektionerna började spela gitarr, så började jag öva extra mycket hemma på pappas gitarr. I lågstadiet så tar man ju allt med sakta tempo och efter något år så kunde jag redan det som musikläraren skulle lära ut åt oss elever. Både jag och Elin började intressera oss för gitarrspelandet och sången på samma gång och var nästan alltid på samma nivå, tills högstadiet.
 
Men när jag började intressera mig för gitarren, började också Närpes skolmusikkårs intagningar. Egentligen var det planerat att jag skulle bli en drilla, men eftersom jag missade intagningarna så siktade jag mig in på att få spela i orkestern istället.
Då jag var liten så var jag alltid så avundsjuk på min klasskompis storesyster som spelade ett så vackert instrument som klarinetten, jag var så kär i den. Och när jag fick hem brevet där det stod att de ville ha med mig i orkestern, så fanns det inget annat alternativ än klarinetten som instrument. Jag älskade att spela detta instrumet och jag slutade inte förrän vi flyttade.
 
När vi flyttade så var jag i högstadie-åldern och även om jag försökte hålla upp mitt intresse för musik, med sånglektioner och att spela hemma, så slutade jag lära mig. Visst så har jag lärt mig ett eller två ackord efter det, men jag har som inte fortsatt. Jag har alltid älskat musik, men jag kommer nog aldrig bli till det "musikgeni" som jag var tidigare. Och framför allt så ångrar jag att jag inte fortsatt spela klarinett. Sommaren efter jag flyttade till Jeppis så försökte jag spela på min väns klarinett, men det kom inte ett pip ur det, jag blev så ledsen så det började rinna tårar. Och nu när jag skriver detta så blir mina ögon fyllda med tårar. Hur kan man älska ett instrument så mycket? Om jag en dag har råd att köpa en klarinett, ska jag fan i mig göra det och börja från början! 
 
Det var alltså kortförklarat min musikhistoria och om ni vill att jag ska berätta mera om mitt musikintresse eller något liknande, så kommentera! Jag tänkte avsluta denna video med en cover, så jag hoppas verkligen att ni tyckte om både inlägget och covern. Love ya <3
  
 

9 juni 2016

MIN STUDENT

Allmänt

Ursäkta för att bloggen har varit tom nu över en vecka, men jag har haft väldigt fullt upp med att ordna inför studenten, själva studenten och massor med annat. Dessutom har jag varit så slut efter hela helgen så jag har knappt orkat göra något överhuvudtaget. Men en vecka är väl inte så farligt, eller? Men idag tänkte jag iaf berätta om min studentexamensdag (säger man ens så?).
 
På morgonen när jag vaknade var jag så nervös! Jag hade inte sovit så mycket pga nervositeten, men jag var åtminstone pigg. När jag hade fixat mig klar gick jag i långklänning och klackar till skolan, kanske inte bästa idéen... Men det gick.
När vi alla väntade i kö för att marschera in i festsalen så höll jag på att dö av nervositet och jag var inte lugn förrän jag hade mössan på huvudet.
Jag trodde att det skulle vara skönt att få lämna skolan. Men när min mattelärare hade ett tal åt oss studenter, fylldes mina ögon av tårar. Som tur var så grät jag inte och sminket for inte åt skogen, men det blev så emotionellt när man mitt i allt kom på att detta är den sista dagen som man går i denna skola. 
 
 
När dimissionen var klar, så marscherade vi studenter ut på skolgården där vi skulle ta studentfoto på alla studenter. När fotograferingen var klar, så var det planerat att vi skulle ta ett squad foto. Tyvärr hann Alexandra åka hem innan vi tog fotot på oss tillsammans, så det blev bara jag, Sara och Amanda som var med på fotot.
Elin var vår personliga fotograf för förmiddagen, så vi tog massor med foton i skolparken innan vi for hem och fixade till allt inför studentfesten. Tack för det Elin! <3
 
 
När vi kom hem så blev det fart på folket! Allt skulle fixas i ordning innan alla gäster kom. Festen var ju ordnad både för mig och Jonathan, vi firade alltså min studentexamen och Jonathans ingenjörsexamen på samma gång.
På köksbordet fanns smörgåstårtot, gräddtårtor, tacopajer, pralina. Ja, det fanns väldigt mycket att välja på! Tyvärr hade jag nästan ingen tid att äta, utan jag skulle hälsa på varje människa som kom in genom dörren. Så jag åt lite av allting, men jag längtade mest efter att få äta av allt dagen efter istället. Tyvärr hade det gått åt så mycket av allting, så enda som fanns kvar på morgonen var en halv gräddtårta, som jag var lite besviken över, då jag hade drömt om att få äta smörgåstårta på morgonen.
Även om jag var helt slut mot kvällen, så hade jag jätteroligt och det var väldigt roligt att träffa alla på samma gång. Tack alla som kom på festen och tack för presenterna! Dessutom ska jag också tacka mamma och alla andra som hjälpte till att ordna allt inför examensfesten! 
 
 
När festen var klar så hade jag väldigt bråttom eftersom jag skulle hinna sminka mig, byta om och massor med annat innan studentmiddagen började. Och såklart kom jag på att jag hade glömt att ta med skumppa flaskan när jag hade sprungit i högklackat halva vägen, så det var bara att springa tillbaka då.
Jag och Amanda var några av de som kom sist till middagen, men som tur var så hade Alexandra och Sara sparat två platser åt oss, haha.
Studentmiddagen var väldigt trevlig, men jag kan verkligen inte säga att maten som serverades var värt 40€ som vi betalade för. Den smakade som vanlig skolmat. Som tur var hade man ju trevligt umgänge och god skumppa som gjorde kvällen till en så bra kväll som det var! När vi hade ätit och druckit klart så for vi till Black Sheep där det var fullt med folk! Det tog typ hundra år att bara beställa en öl. Där satt vi i flera timmar med massor med människor tills vi for till Melody. Jag hade hört ett rykte om att studenter skulle få gratis inträde vid Melody, men nepp, vi var också tvugna att betala 10€. Hade iaf en jätte bra kväll som jag aldrig kommer att glömma. Tack för alla som gjorde kvällen till en så bra kväll! <3