30 juli 2015

#TBT- RESEFEBER

Allmänt

Tack för alla kommentarer jag fick på inlägget STUDENTSKRIVNINGAR - ÖVERREAGERAR JAG? ! Jag är otroligt tacksam för alla tips jag har fått inför studentskrivningarna både med läsandet och psykiskt (alltså med stress och sånt). Känner mig beredd på studentskrivningarna nu och har börjat läsa för fullt, men utan stress eller höga krav på mig själv. Om ni också skriver studentskrivningar i höst eller i vår så kan ni ju kolla in kommentarerna på inlägget, för de hjälpte verkligen mig! 
 
Men på tal om något helt annat: var fan är sommaren? Alltså här hemma sitter jag medans det regnar och kollar tv för dagarna i ändan, vad är det här för sommar? Det är som mindre än två veckor tills skolan börjar och det har inte varit något sommarväder som har hållit på i mer än två dagar! Deprimerande faktiskt. Har en sån resefeber atm så det är inte sant. Jag vill dra utomlands, sola, dricka en kall dryck, ta ett dopp i poolen... men nä. Synd att man inte kan göra något annat än att drömma... Men har nog helt tappat tron på en sommar här i Finland, usch vilken dålig sommar alltså. Nee istället för att klaga så ska jag nu hoppa i badkaret och typ låtsas att det är en pool hahah. Här har ni några bilder från tidigare resor jag har gjort.
 
 
Snart börjar mitt tredje år i gymnasiet och jag vet att jag har tjatat om detta en stund nu, men tänkte tjata lite mera. Tänkte faktiskt göra ett litet inlägg här om mina kommande studentskrivningar. 
 
Enligt dreamdays är det 43 dagar till engelskaprovet, 49 dagar till historiaprovet och 60 dagar till hälsokunskapsprovet. Och om jag ska tala sanningen så är jag jäääävligt nervös och stressad, fast än jag kanske inte har börjat läsa riktigt mycket. Det är det som jag stressar mig upp över, att jag har så mycket att läsa! Jag har ca. 16 böcker att läsa och gå igenom innan jag skriver de första proven, hur i helvete ska jag hinna det på en månad?! Fattar inte att folk kan få L i vissa ämnen när jag knappt kan läsa igenom dessa böcker. Är en jätte långsam läsare dessutom, så det hjälper inte riktigt heller i situationen. 
 
Men jag har planerat att läsa igenom alla böcker, stryka noggrant under det viktigaste och sedan göra anteckningar, men märker nu, efter att jag har läst och strukit under en halv bok i historia, att detta inte kommer gå. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få allt att fastna i mitt huvud (har inte lärt mig det, vilket man brukar göra under gymnasieåren, den bästa inlärningsmetoden - men nejdå). Så om någon har en bra metod för att få information att fastna i huvudet, så skriv gärna en kommentar! Kanske jag bara överreagerar, tycker jag själv gör det när jag kollar på tidigare års studentskrivningar, men jag kan inte, inte vara nervös för detta. Dessa prov kommer att påverka hela min framtid, till vilken skola jag slipper in, vilket jobb jag kommer få osv. Så jag kan inte göra något annat än att vara nervös. 
 
Idag har jag ledig dag och har planerat att jag ska ta en riktig studiedag och FÖRSÖKA få historiaboken utläst. Lycka till med studentskrivningsläsandet till er som också skriver något prov i höst, jag kommer iaf ha en stressfull höst, hoppas ni inte freakar out lika mkt som jag atm.
 
Här är några random bilder som jag har på datorn från när jag har studerat under min gymnasiegång.
Hallåj! Vad kul att så många hittade in till min blogg igår, även om jag har varit lite off. Vet ni vad? Om exakt en vecka fyller lilla jag 18! Bokade teoriprovet idag före körlektionen jag hade, på onsdag skriver jag det! Super excited! Hoppeligen klarar jag det då på första försöket så jag sen får köra upp på min födelsedag, ehehe. Men oftast när jag fyller så brukar sommaren vara slut, vilket suger. Skolan och studentskriviningarna kommer snabbt på! Åååh.. det här kommer vara en stressig höst, med 6½ kurser + 3 studentprov, huhu... hur ska jag orka? 
 
Nu tänkte jag sluta tala om min födelsedag och faktiskt fokusera på vad jag har gjort idag. Jag har nämligen städat rummet, whaaat?! Japp, det är sant! Igår när jag gick och lade mig så fick jag riktigt lust att köpa vita lakan och göra sängen min riktigt mysigt. Ingen aning om vad lakan kostar och med en 50 lapp i börsen efter jag hade fått lite födelsedagspengar av morfar gick jag iväg till Prisma efter körlektionen. Märkte när jag var där att påslakan och lakan är inte billiga grejjer... Fick köpt en kudde (efter att någon stulit min från Ekmans bussars kontor -.-') och ett lakan som täcker madrassen, eftersom jag hatar den blå och vit rutiga sängen. Över 40€ for på det... Men vuxenpoäng till mig iaf att jag försökte, ehehhe... Lakanet var dock för stort på bredden, så det ser inte lika fint ut som jag ville att det skulle se ut, men ska fixa det sen någon gång, när jag har typ en häftpistol, symaskin eller spikar och hammare, alltså om en lång stund hahaha. Eller så skickar jag det bara till en sömmerska typ? xD