30 januari 2015

STUDIEBESÖK I VASA

Allmänt

Hejsan, en lång men trevlig dag har det varit i Vasa idag! Om ni inte har läst förra inlägget så kan jag berätta lite smått. Vår skolan (och massor med andra skolor) for idag på studiebesök till Novia och Åbo Akademi i Vasa, där fick vi välja vilka utbildningar som skulle passa in på oss och vad vi ville höra mera om. Jag valde utbildningarna Ekonomi, Tradenom, Estenom och rättsnotarie. Var inte riktigt intresserad av Estenom och rättsnotarie - utan tog bara dem för att ha 2 till, så jag skippade de föreläsningarna och for in till centrum och kollade på kläder. Hittade en skjorta (som jag använd upp hela min veckopeng på) från H&M som var ursnygg! Sen så var det ju den vanliga arnolds munken som gällde också såklart! Dagen har varit kul, men föreläsningarna hjälpte mig inte direkt i.o.m. beslutfattande om högskolor sedan, jag blev nästan bara mindre intresserad av de utbildningarna som jag skulle kunna tänka mig läsa till, för vissa hade så tråååkiga och ointressanta föreläsningar. Men som det ser ut nu lutar det nog på Tradenom och Ekonomi (internationell marknadsföring). Men kanske jag vill bli läkare nästa år, vem vet? haha, nej knappast. Tycker dessa utbildningar skulle faktiskt passa mig som bäst! :)
 
Alltså har sett ut som en kråka idag typ. Bara gråa och svarta kläder samt det blåsiga och kalla vädret förstörde helt mitt hår och smink, så är inte överrraskad att jag såg så här argsint ut när jag tog dessa foton vid BikBok, öhöhö. 
 

29 januari 2015

FÖDELSEDAGS MIDDAG

Allmänt Mat

Märkte ni att inte jag hade en rubrik som inte var på engelska? Mina rubriker har typ bara varit på engelska den senaste tiden, men nu fick ni äntligen en svensk rubrik! Som det står så har jag varit på födelsedagsmiddag idag och såklart så firade vi ju Amanda då. Var med tjejjorna/girlsen (Amanda, Alexandra, Sara och Ella) eller vad vi nu brukar kalla oss och åt middag (?!) vid O'leary´s. Vi for direkt efter skolan dit och vi hade det super trevligt! Vi åt jätte god mat och jag tog ju då såklart en Boston Celtic burger för att vara så nyttig som möjligt, heh. Pratade om allt mellan himmel och jord, som man brukar göra med sina bästa vänner och det var så avkopplande och jag njöt riktigt att få ha så bra umgänge och mat! Nu ska jag bara vila upp mig resten av kvällen och äta lite kex för att fortsätta vara hälsosam. Imorgon blir det vasa på studiebesök till Novia och Åbo Akademi, super taggad!
 
 
o-m-g har så fullt upp idag så det är inte sant... Har skrivit en essä till hälsokunskap klar och jag har nyss börjat läsa till ett finska förhör jag har imorgon, jobbigt värre det här med skolan. Tänkte ta en liten paus här emellan och göra ett inlägg samt dricka lite kaffe så att jag ska orka med allt läsande.
Men jag är super glad idag! Vet dock inte varför, har varit glad hela dagen. Kanske beror på att Amanda fyllt 18 år, eller något! Kan fortfarande inte fatta att hon är 18 och myndig, can't belive it, no way! Tyckte just att vi var 14 år gamla och Amanda började i vår klass i Oxhamns, jag frågade av henne om hon ville sitte bredvid mig, för att inte behöva sitta bredvid en viss jobbig person. Och enda sedan dess har vi varit vänner! Dock tror jag aldrig att vi har varit lika bra vänner som vi är nu, nu gör vi typ allt tillsammans. Vi går i skolan tillsammans, läser på prov tillsammans tränar tillsammans och festar tillsammans, haha. Grattis igen Amanda och ha en bra dag! <3
En bild på mig och Amanda från konstens natt, HÄR hittar du inlägget.