Sista Augusti idag. Hur deprimerande är inte det? Nu blir det bara kallt och mörkt USCH! Jag är definitivt en sommar-människa och HATAR höst, vinter och vår (eller mars och april iaf), den enda årstiden jag gillar är sommar och nu är den slut, buuhuuu! :( Men, det händer varje år, så jag måste bara anpassa mig till mörkret och kylan som kommer nu. Alltså... Jag måste verkligen börja skriva om mera positiva saker här på bloggen, haha, känns som det bara är negativitet här och det vill vi ju inte ha! :) 
 
Har inte hunnit med så mycket idag (som vanligt). Jag har haft en väldigt lyckad måndag, speciellt i skolan, sen har jag bara tagit det lugnt, läst på historia och varit med ena C9 paketet till en person, hoppas det funkar för dig! Jag och mamma har nu officiellt bestämt oss att vi börjar på lördag och då blir det nog att ta tag i fettet hahah... Nämen, jag märker nog att jag har gått upp en del under sommaren, så nu blir det strikta måltider och hårda träningar framöver! Roligt att komma igång med tränings rutiner också, eftersom man blir så mycket gladare när man tränar! Men nu ska jag fortsätta med läxorna och historia-läsandet, ha det gött! :-*
 
Här är ett collage som sammanfattar hela min sommar, nog har den varit helt lyckad, dock inte med vädret, men det vet ni redan! :)
 
För någon dag sedan så fick jag en kommentar på inlägget jakobstads gymnasiums välkomstfest som löd så här:
 
Anonym: "Jaa och du bidrog ju säkert till stämningen.. klaga aldrig över något du får besöka gratis som du dessutom inte har varit med och engagerat!"
 
Hen påpekade alltså när jag skrev "Dessutom hade elevkårsstyrelsen ordnat några lekar och uppträdanden, men jag tyckte att det kändes ändå ganska stelt där." i inlägget. Men jag måste säga åt dig anonym, att för det första, så är det fegt av dig att skriva som anonym. Om du verkligen vill få din sak sagt, som du verkar vilja, så säg det med pride. Du vill säkert att jag inte ska bli sur på dig om jag skulle få veta vem du är, och vet du vad? Det skulle jag troligtvis bli. Vad jag nu vet så kan du va någon från elevkårsstyrelsen, någon som bara var där eller kanske en lärare? Jag vet inte, men jag kan få veta det om jag riktigt vill eftersom jag har din IP-adress.
 
Men, jag ska inte ta den här kommentaren överstyr. Det var ju bara en liten kommentar. Men det som jag vill få dig, anonym, att fatta är att jag får skriva om vad jag vill. Det här är min blogg, och om du inte gillar det du läser, vad gör du här då? Jag får säga och tycka att ett evenemang är ren skit och klaga så mycket jag vill fast än evenemanget skulle vara helt amazing och jag skulle få den dyraste champagnen och den godaste tårtan i heeela världen, förstår du det? Jag får säga VAD JAG VILL. Och i detta fallet så sa jag inte ens att evenemanget var dåligt, jag sa att stämningen kändes lite stel. Så vida jag vet så är det människorna som gör stämningen inte programmet eller maten. Tack för maten iaf, jag vet nu vad för evenemang jag inte kommer gå på mer om man inte får säga vad man tycker om det! :)
 
 

30 augusti 2015

VILLAVSLUTNING 2015

Allmänt

Hej hopp! Hur mår ni idag? Jag själv mår faktiskt ganska bra fast än jag har lite huvudvärk och så, men jag tror nog att det blir att traska iväg till skolan imorgon! Och vet ni vad? Jag är faktiskt lite taggad för att fara till skolan. Jag tror att stressen tog ifatt mig och försämrade mitt immunförsvar så jag blev sjuk, så det var ganska välbehöveligt med en helt stressfri dag framför tvn i fredags.
 
Det var ju villavslutning igår som ni finlandssvenskar troligtvis vet. Och ännu ett år så firades den på villan. Jag själv drack inte något igår eftersom jag var sjuk och skulle vara chaufför åt mina kusiner, men jag hade det jätteroligt ändå! Vi firade villavslutningen i år tillsammans med Petra (moster), Sebastien, Xavi och Ava (kusiner) och såklart var hela min familj där också.
Det serverades tre rätters middag (mmm...), först kräftor och toast skagen sen potatisgratäng och en saftig biff och till slut min misslyckade men goda cheesecake. Har dock bara bilder på förätten eftersom bilderna på varmrätten såg ut som något som skulle ha kommit från korvgörans, ehehe. Efter middagen så smällde vi raketer och for till stranden där det alltid brukar tändas en brasa, men i år vågade tydligen ingen tända på den. :( Där runt halv 12 på natten så körde jag hem kusinerna eftersom alla inte hade plats där. Jaa, vad kan man säga? Bra gick det ju inte haha, första gången jag körde i mörkret och så var det otroligt nog många människor i stan och mitt i en korsning OCH backe så får jag motorstopp... och igen... och igen... that moment kändes som en evighet hahahaha.
 
Nu ska jag börja på med läxorna och ska försöka catcha up lite med allting + läsa på studentskrivningar - inte länge kvar nu!